2015. november 29., vasárnap

Marvel

Rövidke Stucky. Végre minden rendben az életükben. 


MARVEL

A világ tagadhatatlanul megváltozott a második világháború óta. Legalábbis Steve szeret ebben hinni, noha újra és újra látni véli azokat a hibákat, amiket annak idején szintén az első sorból nézhetett végig. Katonai öltözetben. Szérummal a testében. Rémülettel a lelkében. Szóval a világ valóban jobb hely lett. Nem kell katonai ruha. Nincsenek haláltáborok. Hitler sincs. Legális a melegházasság. Színes bőrű az amerikai elnök. Repülő autók ugyan még nincsenek, de van nagy képernyős tévé, okostelefon és korlátlan internet. Utóbbi nagyon hasznos, ha az ember átaludt néhány évtizedet egy jégtömbben. Szóval tényleg nincs oka panaszra. Már ha nem számítjuk bele, hogy holmi égen keletkezett lyukakon űrlények szállhatják meg a Földet. De ez tényleg apróságnak tűnik, ha az ember istenekkel barátkozik. És Hulkkal. És Vasemberrel. Meg persze ügynökökkel. Úgyhogy Stevenek barátai is vannak, vagyis szigorúan véve munkatársai, de azért szeret úgy gondolni rájuk, mint a barátaira. Kivéve Tony Starkra, mikor felidegesíti, de ez is ritkulni látszik. Kezdi kiismerni a milliárdost, ami igazán megkönnyíti a kapcsolatukat. Meg persze az is, hogy a zseni végre nem akarja megölni a legjobb barátját. Merthogy visszakapta a legjobb barátját is. Macerás kaland volt ugyan, de Bucky minden sérülést és kereséssel töltött időt megért.
Bucky nem aludt. Bucky embereket ölt. Hát visszagondolva jobban tette volna, ha alszik, de a múlton kár keseregni. Nem is igazán foglalkozik az emlékeivel, kivéve azokkal, amikben Steve benne van, de a jelenében is ott van, szóval inkább a jelenre koncentrál. Próbál emberi lenni. Például nem építi bele Stevet a falba, ha elsüt egy béna poént. Nem mered gyilkos tekintettel idegenekre az utcán. Mikor elmennek futni nem kezdi el kergetni a legjobb barátját. Ez Stevenek nagy megnyugvás. És nincs felszerelkezve tetőtől talpig fegyverekkel, ha elmennek a sarki közértbe. Ez a vásárlóknak megnyugvás, meg persze az eladónak, aki az első hónapokban remegve szolgálta ki a két ex-katonát.
Most is csak egy melegítő nadrágban ücsörög a tévé előtt, míg várja, hogy Steve lezuhanyozzon. A háttérben hallja a víz csobogását, majd nedves talpak lépteit, ahogy a szőke férfi megtörülközik és felöltözik. A haja a homlokára tapad, néhány csepp végig szánkázik a halántékán, ahogy megszokott mosolyával Buckyra pillant. Férfitusfürdő illata van, ami sokkal jobban illik hozzá, mint az a kamillás szappan, amivel annak idején fürödtek. Néha még most is érezni vélik azt a jellegzetes illatot, ami betöltötte apró albérletüket zuhanyzás után.
- Mehetsz – mondja Steve, majd lehuppan a kényelmes bőrkanapéra, míg Bucky összeszedi a cuccait és elvonul a fürdőszobába. Halk motoszkálások után ismét hallani a víz csobogását, miközben Steve feljebb veszi a hangerőt, és figyelmét a tévére irányítja.
Ajkain akaratlanul is bárgyú vigyor terül szét, mikor végig néz az otthonos lakáson. Mindig is erre vágytak. Egy biztonságos világra, ahol ők továbbra is a legjobb barátok és úgy élik mindennapjaikat, mint bárki más. Nincsenek kínos búcsúzkodások, hosszú levelek, félve elremegett imák a másikért. Csak ők vannak. És rengeteg film, amit meg kell nézniük.
- A Marvel filmet készít rólunk – közli Steve, mikor Bucky kilép a fürdőszobából, és az egyik fotel háttámlájára teríti a vizes törülközőt.
- De még meg sem haltunk.
- De szuperhősök vagyunk.
- Bizonyíték erre a rengeteg akciófigura.
- Jobban nézünk ki, mint Hulk vagy Vasember.
- Arra mérget vehetsz!
Mindketten felnevetnek, miközben Steve elindítja az X-men következő részét.

4 megjegyzés:

 1. Ez nagyon aranyos lett! ^^ Nagyon tetszett a részletessége, hogy leírtad a mindennapjaikat, meg ez a kis zuhanyzás... :D Kellett ez most a lelkemnek :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ennyi búskomor történet között nem árt néhány fluff. :D Köszönöm, hogy írtál! :)

   Törlés
 2. Oh, a szívembe találtál ezzel. <3 Mezei fluff, és tetszett, ahogy összefoglaltad, ami eddig történt velük a 21. században, aztán pedig megmutattad, hogy most milyen boldogok. Nagyon boldoggá tett. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Úúú, örülök, hogy tetszett és okoztam vele néhány kellemes percet. <3:D

   Törlés