2016. augusztus 23., kedd

Kutyából nem lesz Fenrir

Ismét egy Reader sztori. Azt hiszem, ezen a ponton kell leszögeznem, hogy az ilyen Xy x Reader történetektől ne várjatok világmegváltó gondolatokat, történéseket. Ebben például kiskutyák lesznek. És Thor. Azt hiszem ezzel mindent elmondtam. (A címért nem vállalok felelősséget, szerintem ennél rosszabb már nem lehet.)

KUTYÁBÓL NEM LESZ FENRIR

A Torony vasárnapi nyugalmát Thor elégedetlen mormogása töri meg, amit még a falakon keresztül is hallasz. Érdeklődve fordulsz a szobád ajtaja felé, majd némi zsibbadt-lábas nehézségek árán feltápászkodsz a fotelodból. Szeretnéd a nap nagy részét olvasással tölteni, mielőtt újabb bevetésre indulnál, de képtelen vagy gátat szabni a kíváncsiságodnak. A hangját a nappaliból hallod, így arra veszed az irányt, ahol nemsokára meglátod Stevet, Natashát és Clintet. Úgy tűnik Thort próbálják megnyugtatni, aki mérges arckifejezéssel mutogat egy dobozra a kanapé mellett. A papírcsomagolás olykor-olykor megmozdul, mintha lenne benne valami, majd vékony hangok is megütik a füled a skandináv férfi mély baritonja mellett.
- Mi történt? – kérdezed érdeklődve, ahogy közelebb mész hozzájuk, de nem várod meg a választ. Néhány lépéssel a csomag mellé állsz, majd pár pillanatig bizonytalanul méregeted az ismeretlen tárgyat, és jobban felnyitod annak fedelét, hogy beleláss. Majdnem felsikítasz. Gyermeki lelkesedéssel veted bele magad a dobozba, ahogy meglátod annak lakóit. Öt kölyökkutya bámul vissza rád, majd támadják meg a kezed foghíjas agresszivitásukkal, mikor feléjük nyúlsz. Alig néhány másodperc alatt tiszta nyál leszel, de egyáltalán nem érdekel. Nevetgélve simogatod őket, miközben értetlenül pillantasz a szinte megrökönyödött istenre; olyan az arckifejezése, mintha egy skorpiókkal teli dobozba nyúltál volna.
- Gyerünk már, ne vágj ilyen képet! – szól rá Steve engesztelően, de Thor hajthatatlannak bizonyul. Mogorván méregeti a karjaidba emelt kutyát, akit néhány percnyi babusgatás után lecserélsz egy másikra. Kicsit úgy érzed magad, mint kislányként, mikor karácsony reggelén a fa alatt ücsörögve bontogattad az ajándékaid.
- Ugye nem félsz tőlük? – kérdezed bizonytalanul a szőke istent, mire az csak morog valamit az orra alatt. Továbbra is úgy nézi a kölyköket, mintha a pokol legmélyéből jöttek volna elő. Nem tudod, hogy nevess-e ezen a viselkedésen vagy inkább aggódj a másik épelméjűsége miatt. – Hogy kerültek ide? – fordulsz inkább a többiek felé.
- Úgy találtam őket – mondja Steve, és már nem is kell folytatnia. Meg sem lepődsz ezen. Hát persze, hogy a mindig kötelességtudó és jószívű Kapitány nem hagy csak úgy az utcán védtelen állatokat. – Holnap elviszem őket menhelyre vagy keresek nekik gazdát, még nem tudom.
- Nem tartunk meg egyet? – kérdezed, majd ahogy rájuk nézel a dobozba ismét elbizonytalanodsz. – Vagy mindent?
- Ezt nem mondhatod komolyan! – ellenkezik azonnal Thor.
- Mi a bajod velük? – kérdezed ismét kissé haragosan. Nem akarod elhinni, hogy az isten valóban ekkora ellenszenvet érez irántuk. Azt még megértenéd, ha Tony reagálna így, hiszen világosan megmondta, hogy nem hajlandó elviselni semmilyen háziállatot a Toronyban, na de Thor?
- Nekünk is volt egy... farkasunk. Odin szeretettel bánt vele, míg végül Fenrir ellenünk nem fordult. Leharapta Tyr karját, míg megkötöztük, hogy ne árthasson többé senkinek.
- De az egy farkas – ellenkezel. – Ezek kutyák. Hidd el Thor, itt másképp működnek a dolgok. Ha egy kutyát rendesen nevelsz, akkor nem fog rád támadni. Főleg nem ezek! – bizonygatod, miközben feltápászkodsz a földről karjaidban az egyik csöppséggel.
- Vidd a közelemből, T/N! – szól rád az isten, de te nem hallgatsz rá.
- Nézz már rá! Mégis kinek tudna ártani? Foga is alig van! – emeled meg a kölyköt. Az állatnak puha, foltos szőre van, lógó fülei és rózsaszín orra, mely újra és újra megmozdul, ahogy beleszimatol a levegőbe. Torkából vékonyka hang szakad fel, ahogy helyezkedni próbál a fogásodban. Biztos vagy benne, hogy nincs ennél aranyosabb dolog a világon, és abban is biztos vagy, hogy nem létezik, hogy Thor ne lágyuljon el előbb vagy utóbb tőlük.
Az isten pár pillanatig még bizonytalanul méregeti az apróságot, míg egyikőtök meg nem elégeli hezitálását:
- Gyerünk már, Thor! – szólal meg Clint. – Csak nem félsz? – kekeckedik vigyorogva. Látszólag nagyszerűen szórakozik az egész szituáción.
- Thor fél egy kölyökkutyától? – kérdezi Natasha, ahogy beszáll a piszkálódásba. Remélik, hogy ezzel elérik, hogy Thor rájuk akarjon cáfolni.
A férfi ismét elmorog valamit az orra alatt, majd egy elégedetlen fújtatást követően elveszi tőled a szőrmókot. Az apró állat szinte elfér a tenyerén.
- Ugye, hogy nem vészes? – vigyorogsz. Nehezedre esik nem felnevetni a látványra, ahogy a másik kék szemei kikerekednek, mikor a kölyök ráharap az egyik ujjára, majd megnyalogatja azt.
- Mehetünk, T/N? –  kérdezi Clint pár perc múlva, ahogy feléd fordul, te pedig elkomorodva gondolsz arra, hogy bevetésre kell mennetek. Úgy nézhetsz ki, mint egy durcás kisgyerek, mert Sólyomszem ismét megszólal: – Nem hiszem el, hogy ezt kell mondanom bárkinek is a gyerekeimen kívül, de játszhatsz velük, ha visszaértünk – ígéri. Neked pedig amúgy sincs más választásod. Fury nem értékelné azt a kifogást, hogy sürgős kutyaszeretgetési kötelességeid akadtak.

Éjfélkörül jár az idő, mikor hazaérsz Sólyomszemmel. Szerencsére nem volt különösebb problémátok a bevetés során, de azért érzed magadon azt a néhány ütést, amit a Hydra emberei mértek rád. A Toronyban teljes csend van, valószínűleg mindenki aludni tért, Tony pedig vagy iszik vagy szerel, de a laborban, ahonnan nem szűrődnek ki zajok. Pár perc múlva Clinttől is elköszönsz, ahogy mindkettőtök a saját szobájába vonul. Gyorsan lezuhanyzol és kényelmes ruhába bújsz, de nem bírod ki, hogy ne less rá a kölykökre.
Nagyon nehezedre esik, hogy ne nevess fel hangosan arra a látványra, ami kint fogad. El is felejted a mai nap bosszúságait, csak az oldalad lüktet, ahol megrúgtak, de ennyit igazán megér kacajod elfojtása, hogy tovább élvezhesd Thor alakját, ahogy a kanapén elterülve alszik. Ez még nem is lenne olyan érdekes, hiszen sokszor láttad már a férfit aludni, de a doboz üresen fekszik mellette, a kutyák pedig a felsőtestén hortyognak. Apró, szőrös pamacsok élvezik az isten biztonságot nyújtó karjait, te pedig nem tudod, hogy lefényképezd-e őket vagy inkább felkelts mindenkit a Toronyban, hogy saját szemükkel lássák a nagy és hatalmas villámok istenét.
Rá kell jönnöd, hogy órákkal ezelőtt nagyon is tévedtél, mert a kölyökkutyáknál csak egy aranyosabb dolog van, Thor és a kölyökkutyák.
- J.A.R.V.I.S.?
- Miben segíthetek, Miss V/N? – kérdezi a jól ismert akcentusos hang.
- Erről videót kérek!

2 megjegyzés:

  1. Ez halál cuki volt. <3 <3 <3 Kérem a videót. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :D Amint megszerzem a videot mindenkinek küldök belőle egy másolatot.:'D

      Törlés