2016. szeptember 30., péntek

Tökéletes

Malec AU, ahol Magnus a tervező és Alec a modell. 

TÖKÉLETES

Magnusnak biztos elképzelése van a tökéletességről.

A világítás.
- A ruhákon legyen a hangsúly, ne a modelleken!
A reflektorok fényes fátyolba vonják a kifutót. A modellek magabiztos léptei nyomán a sötét árnyalatokban pompázó ruhák lágyan ringanak a kamerák vakuja előtt. Az itt-ott felrögzített szegecsek visszaverik a rengeteg fényt, ahogy a modellek megállnak pár pillanatra, várnak, majd visszafordulnak és eltűnnek a kék függöny mögött.

A zene.
- Ne legyen túl hangos!
A hangszórókból kiszűrődő ritmus könnyed ütemet ad a modelleknek, de nem nyomják el a beszélgetések összemosódó, halk moraját és a fényképezőgépek kattanásait. Minden zeneszám tökéletesen illik az éppen előbukkanó ruhák stílusához. Magnust még a hideg is kirázza tőle, miközben elégedetten, némi izgalommal a szája sarkában elmosolyodik.

A vendégek.
- Mindenki eljött!
A divatvilág legfontosabb személyiségei foglalnak helyet az első sorokban, aztán a barátai, majd az ellenségei. Magnus ragaszkodott hozzá, hogy a vetélytársai is helyet foglaljanak az eseményen, hiszen meg akarja mutatni nekik; jobb náluk.

A modellek.
- A legjobbak kellenek!
Profik és híresek. A legtöbbjüket már régről ismeri, barátként üdvözli őket a függöny takarásában, ahogy az előkészületeket felügyeli. Ellenőrzi a sminkjüket, megigazítja a ruhájukat, miközben udvariasan a hogylétük felől érdeklődik, majd elindítja őket a rivaldafénybe.

Alec Lightwood.
- Hát te ki vagy? – kérdezi Magnus megtorpanva, ahogy meglátja a fiatal férfit. Biztos benne, hogy még sosem találkoztak ezelőtt, ami meglepi, hiszen ő maga választott ki minden modellt.
- Jace Wayland helyett jöttem, Mr. Bane. Miss Fray hívott fel, hogy beugró kell a bemutatóra.
A borotválkozás miatt fiatalabbnak tűnik a valódi koránál, ám ezt nagyszerűen ellensúlyozza a bőre alatt húzódó izmok vonala és a nyakán díszelgő tetoválás, mely eltűnik a fekete, láncokkal és szegekkel díszített ing gallérja alatt.
Engedelmesen tűri, ahogy felöltöztetik, miközben minduntalan sötét hajával foglalatoskodnak, és szemceruzával hangsúlyozzák ki világos szemeit. Már arra sem tud koncentrálni, hányan toporognak körülötte, a másik férfi reakcióját figyeli, de Magnus nem mond semmit. Elmosolyodik, ahogy ismét végig méri a másikat, megigazítja az egyik gombot, és szó nélkül tovább megy.

Igen, Magnus Bane teljesen tisztában van a tökéletes fogalmával.

2 megjegyzés:

 1. Na de Brigi...nem gondolod hogy ez így szemtelenség? Olvasom-olvasom, vigyorgok, jajgatok, kuncogok, örömtáncot járok - mert végre Malec, meg ajjjjj - ...aztán vége. Csak így. A csuda vinne el te nő.
  De szóval.köhöm. Tehát imádtam. Elképesztő, hogy meg se lepődnék rajta ha Magnus a hosszú élete folyamán amúgy mellesleg divattervező is lett volna. Teljesen adja magát! *u*
  Köszönömök, ölelések meg egyebek :> <333

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tudom, szemtelenül rövid lett, de már olyan régóta tartogatom ezt az ötletet, hogy valahogy már le kellett írnom, és hát... ennyi lett belőle.
   ÉS IGEN! Magnus totálisan divattervező típus (is). :D
   Köszönöm, hogy írtál! <33

   Törlés