2016. október 22., szombat

Egerek

Új páros! Spideypool. Egyszerűen imádom őket, na!
Deadpool nem tud mit csinálni szombat este.

EGEREK

Az éjszakai zajok beszűrődnek a vékony falakon. Autók dudálnak egymásra, sietős magassarkúk trappolnak el a rossz hírű környékről és rendőrautók száguldanak végig a vékony, mocskos utcákon. Egy teljesen átlagos este. A szomszédasszony az unokáival kiabál, az egyikük megint lopott a sarki boltból, a szemben lakó férfi új számítógépes játékot tört fel alig fél órája. Azóta csak a lövések és káromkodások hangját hallani. Deadpool szeretne át menni, hogy megmutassa, milyen egy igazi fegyver. Pontosan a szeme közé. Még csak fel sem tűnne senkinek. Aztán persze kipróbálná a játékot, ha már nincs semmi a tévében.
Egy ócska kanapén ücsörög. Lábait szétvetette a dohányzóasztalon, ahogy hátradőlt a díszpárnák közé. Szívecskés alsónadrág van rajta és egy bordó melegítőfelső. Az egyik kezében a távirányítót tartja, ki tudja hányadszorra megy végig a csatornákon. Alig hiszi el, hogy szombat este nem megy semmi érdekes. Alig hiszi el, hogy szombat este nincs mit csinálnia.
Múlthéten a Bosszúállók világosan tudtára adták, hogy nem látják szívesen. Azóta J.A.R.V.I.S. azonnal riaszt, ha akár az utcában van. Persze kijátszhatná a mesterséges intelligenciát, de Hulk ripityára törné a bordáit. Ismét. Huszadjára már annyira nem vicces. Nekik.
A X-menek az utóbbi időben elég elfoglaltak. Még arra sem veszik a fáradtságot, hogy előadják a szokásos „csak jót akarunk neked”, „csatlakozz hozzánk”, „menj már el egy diliházba!” műsorszámukat. Ráadásul Logan még mindig nem nyugodott le az utolsó találkozásuk óta. Pedig Deadpool tényleg csak segíteni akart. Nos, talán nem kellett volna szabadjára engednie egy egész állatkertet, de a látogatókat biztonságosan bezárta a ketrecekbe. Szóval senkinek sem esett baja. Kivéve az egyik gondozót, de hát tudhatta, mire vállalkozik, mikor úgy döntött, hogy tigrisekkel akar foglalkozni.
- MENJEN A BUSZ! – ordítja el magát, mikor tovább kapcsol egy aranyérkenőcs reklámról.
- FOGD MÁR BE! – kiabál át valaki a szomszédból. Wade pár pillanatig a falat szuggerálja. Azon tűnődik, mekkora királyság lenne, ha átlőne a falon, és pont eltalálná azt a tahót, aki meg meri zavarni a szórakozását. Múltkor már majdnem sikerült. Csak pár centin múlott. Talán majd most!
- Felejtsd el! Tiszta lyuk a fal! Inkább a tévét nézd, jól néz ki a konyha.
- Mi a bajod a mi konyhánkkal?
- Azon kívül, hogy nem lehet kiszellőztetni belőle az ételszagot? Komolyan Wade, le kellene állnod ezzel a sok mexikói kajával! Aztán a szekrényeken nincsen ajtó, azóta se értem, miért kellett leszakítanod őket, a fegyvereid igazán elfértek volna a nappaliban. Ki a fene tárolja őket a konyhájában?! És akkor ott van az az egércsalád...
- Ők is szeretik a mexikóit – feleli Deadpool védekezően.
- Ez akkor sem egészséges!
- Ugyan már, Spidey! Nem lesz tőlük semmi bajunk!
- Normális emberek akkor sem hagyják, hogy egér legyen a lakásukban!
- Normális....emberek – ismétli Wade, mire a másik nem tud mit mondani.
Wade sosem volt normális. Legalábbis nem emlékszik azokra az időkre, és nem is foglakozik azokkal az időkkel. Van egy lakása. A környék tele van gyorséttermekkel és a barátaira is mindig számíthat.
- Nincsenek barátaid.
- Valaki ma nagyon haragos, kedvesem – mormolja Deadpool játékosan. Úgy tűnik, semmi sem tudja elvenni a jókedvét. A hurrikánban tönkrement család nagyon szép lakást kapott. Végül is minden jó, ha a vége jó, nem?
- Egerek, Wade! EGEREK!
- Mi a fene bajod van neked az egerekkel?! Ők egy család! Nem lakoltathatok ki egy egész családot! Kegyetlenség lenne megölni őket. Döbbenet, hogy egyáltalán ilyen eszedbe jut, Spidey! Csalódtam! Mélységesen csa-
- Mintha ez gondot okozna neked bármikor is!
- -lódtam!
- Wade!
- De ők EGEREK! Egy egércsalád, egy családnyi egér!
- Az embereknek ilyen korban rendes családjuk van, nem egereik!
- Nekem is van! – makacskodik a férfi. – Itt vagy te is, Spidey! Ne is tagadd! Egyfolytában együtt lógunk, mint borsó meg a héja, a zsák és a foltja.
- Wade...
- Az a furcsa érzés és a rendőrök, még akkor is, ha ártatlan vagy.
- Wade...
- Vagy mikor az embernek azt mondják, hogy beszélnünk kell, és egyből eszedbe jut minden rossz, amit valaha tettél. 
- Wade...
- Ilyenek vagyunk mi is egymásnak, drágám!- Wade, én csak egy hang vagyok a fejedben...
- Oh.

3 megjegyzés:

 1. HAGYJÁLBÉKÉN! Ne tudd meg mióta várok arra, hogy magyarul olvassak ezzel a párossal! Oh várj egész életemben erre vártam. Ja tényleg. Úgyhogy köszönöm! Most örömtáncot járok a szobámban. Imádtam az egészet! Ahogy szépen belecsüccsentetted Deadpoolt a marvel univerzumba és pár mondattal leírtad hol helyezkedik el benne. -sehol mégis mindenhol- Tökéletes az egész. Na azért a végén nem tudtam nevessek-e vagy sírjak. De teljesen Deadpool volt.
  Jó nem tudok kommentet írni. Jó. Nem megy. De. Ajj.
  Szóval széééép volt. Köszönöm! <333

  VálaszTörlés
 2. Nem, nem vigyorgok úgy, mint egy idióta....dehogyis! Pff. :DD
  Örülök, hogy visszatudtam adni Deadpoolt, kicsit féltem, hogy nem lesz jó, mert hát....ő Deadpool. :3 A vége pedig... én is így érzek, nem is tudtam eldönteni, hogy ez besorolható Wade szokásos őrültségének vagy inkább angsttá teszi a sztorit, de ez már pár hete kipattant a fejemből, és nem akartam megváltoztatni a végét.
  Én köszönöm, hogy írtál! <33 :D
  Xoxo.Bri.

  VálaszTörlés